Over mij

Ik heb geen idee waar het precies vandaan kwam, of waarom het tot op de dag van vandaag hetzelfde is gebleven. Maar vanaf jonge leeftijd ging ik houden van schrijven. Op mijn tiende schreef ik mijn eerste Harry Potter-achtige verhaal genaamd ‘De Tijdspiegel’ over een meisje dat een heks bleek te zijn. Daarna ging ik door met een fantasieverhaal over twee meisje die reptielachtige wezens bleken te zijn in een magische wereld.

Maar mijn smaak veranderde. Ik ging met mijn verhalen van ‘historisch‘, naar actie à la mijn favoriete game-serie ‘Tomb raider’. Psychologie begon steeds belangrijker te worden tijdens mijn studie tot psycholoog en mijn schrijven kreeg een duister tintje doordat ik verliefd werd op hard-rock, psychologische thrillers en horrorfilms van Guillermo del Toro.

Tegen geen van deze invloeden heb ik eigenlijk ooit vaarwel gezegd. Ik hou nog steeds van verhalen die magisch zijn, waarin de hoofdpersoon een sterke karakterontwikkeling doormaakt, waar een donker randje aan zit en waar flink wat avonturen worden beleefd.

Een van mijn meest duistere verhalen kun je teruglezen in de verhalenbundel van Uitgeverij LetterRijn: Insomnia: Spannende verhalen tegen het slapengaan

Een ander verhaal dat je kunt teruglezen, is eentje die ontstond toen ik in 2016 twijfelde of ik verder zou gaan met schrijven. Er ging zoveel tijd in zitten en ik was bang dat mijn verhalen stiekem kleine gedrochten waren. Maar omdat ik niet meteen wilde opgeven, verdiepte ik me maandenlang, een laatste keer in het schrijversvak. Wat zijn beginincidenten? Keerpunten? Blinde vlekken? Hoe vind je je ‘stem’ als schrijver? Nevenlijnen? Antagonisten? Protagonisten? Daarna schreef ik een kort verhaal ‘Geuren’ over een meisje dat al haar hele leven stinkt en op een dag geurheksen tegenkomt die haar een gevaarlijk drankje geven. Ik stuurde het op naar de schrijfwedstrijd Fantastels, maar verwachtte er niet veel van. Ik negeerde zelfs alle mails over de dag van de prijsuitreiking en besloot dat ik later wel zou horen waar ik was geëindigd. De avond van de prijsuitreiking kreeg ik tot mijn verbazing ineens allerlei vriendschapsverzoeken op facebook van mede-schrijvers en verbijsterd las ik dat mijn verhaal niet één, maar drie prijzen had gewonnen: de leerlingstovenaarsprijs (voor de hoogst geëindigde jonge deelnemer), de feniksprijs (voor de grootste stijger sinds vorig jaar) en wonder boven wonder, de eerste prijs...Toen was het besloten: vooruit, ik ga nog wel even door.

Lezen? Het verhaal ‘Geur’ staat nu als E-book op Amazon:  Geur: een kort magisch verhaal over de kracht van geur

Inmiddels ben ik al een tijdje bezig met een boek. Dit keer over een wereld waar alle vrouwen zijn overleden door een mysterieus virus. En de hoofdpersoon? Een meisje van 16 dat denkt dat ze als enige is overgebleven. Haar hele leven verschuilt ze zich met de hulp van haar vader in een dorp waar mannen in relatieve rust met elkaar samenleven. Maar zou dat nog steeds zo zijn als ze wisten dat ze een meisje in hun midden hadden? En wat als het meisje, Alex, op een dag wordt gedwongen naar buiten te gaan. Buiten de muren. In een wereld waar alleen nog maar hondsdolle, levensgevaarlijke buitenmuurders leven?

Met de hulp van mijn schrijfclub probeer ik mijn beste werk tot nu toe neer te zetten en ik hoop dat je het over niet al te lange tijd zult lezen. In de tussentijd kun je een boek van me lezen dat in delen op Amazon te vinden is, genaamd ‘Black Sugar City‘. (Amazon E-book Deel I). Ik ben benieuwd of je alle eerder genoemde invloeden erin terug kunt vinden. 😉

Heb je vragen? Stuur me een berichtje! Je kunt me ook vinden op Instagram, Pinterest of op Goodreads

Advertentie